0722.523.785 Bd. Unirii, bloc 10 BCD, parter, camera 8, Buzău, jud. Buzău

Obiectiv: Satul Dacic

Amenajarea Bazei zonale a Fundaţíei ORIGINI Carpatice la Găvanele, comuna Bozioru, „Satul dacic”.

Cercetarea, protejarea şi conservarea vestigiilor din zona de Curbură a Carpaţilor, în parteneriat cu Direcţia pentru Cultură şi Patrimoniu Naţional Buzău şi Primăriile comunelor interesate.

Înfiinţarea unei reţele de sate dacice cu arhitectură specifică, ateliere de meşteşuguri vechi (lemnărit, prelucrarea pietrei, ţesătorie, obiceiuri etc.) şi muzee de tehnică populară în zonele respective. Asemenea locaţii sunt în curs de realizare în zona Găvanele – comuna Bozioru, Izvorul Vâna Rece – comuna Cozieni şi în comuna Năeni.

Desfăşurarea unui Simpozion Naţional anual sub genericul „Metafizica şi arta” în parteneriat cu Centrul Cultural „B. P. Hașdeu” şi Facultatea de Filosofie – Universitatea Bucureşti.

Efectuarea de expediţii de cercetare a zonelor unicat de la Curbura Carpaţilor pentru punerea lor în circuit turistic.

Sprijinirea desfăşurării la Buzău a Congresului Internaţional de Dacologie, ediţia a XIV-a, organizat în perioada 16-18 august 2013 de către Fundaţia Intrenaţională „Dacia Revival International”.