VOLUNTARIAT

Statutul fundaţiei Origini Carpatice

Art 7.

“Fundaţia Origini Carpatice îşi propune ca scop cunoaşterea şi punerea în valoare a ţinuturilor de la Curbura carpaţilor şi a spaţiului carpato-dunăreano-pontic,iniţierea şi susţinerea de proiecte şi programe culturale,cunoaşterea şi promovarea istoriei adevărate…,promovarea artelor,tradiţiilor,culturii autentice româneşti…”

Pentru realizarea scopului propus este necesară o mobilizare de potenţial uman şi de resurse de timp alocate

În aceste vremuri în care pare că timpul se contractă,cînd solicitările pentru vieţuire cer tot mai mult timp,a realiza o activitate de voluntariat,într-un scop caritabil,cere un efort de voinţă.

Cine reuşeşte să învingă barierele propriului confort,va găsi cu siguranţă satisfacţii de natură culturală,spirituală şi de împlinire personală. Fiindcă nimeni nu se poate împlini decît în relaţie cu semenii.

Îndemn pe oricine la acţiuni pentru suflet.Acestea aduc numai satisfacţii.

În funcţie de actiunile desfăşurate propunerile de voluntariat pot interesa pe profesorii dispuşi să facă pregătire cu elevi,(care nu au posibilităţi materiale),la diverse materii din programa şcolară mai ales în preajma unor verificări şi examene.

Pot fi interesaţi elevii care doresc astfel de beneficii şi care activînd pe lîngă fundaţie,pot sprijini acţiunile în derulare;împrăştiere de asişe,popularizare printre colegi,popularizare în mediul on line,etc.

Participanţilor la acţiunile de voluntariat,fundaţia le poate rezerva locuri gratuite la Universitatea de vara de la poiana Pinului.

Beneficiarii vor avea 10 zile în care vor cunoaşte personalităţi ale vieţii culturale,ştiinţifice româneşti,vor dialoga cu aceştia,vor afla lucruri interesante,vor socializa,vor avea parte de seri distractive.