DONAŢII

FUNDAȚIA ORIGINI CARPATICE,având preocupări în „domeniile cercetării istoriei,culturii,artei,al patrimoniului cultural,spiritual şi social”[1],organizează activități multiple pentru tinerea trează a sentimentului de mândrie naționala,de cunoaștere individuală şi colectivă,de aducere în atenție a adevărurilor istorice,pentru completarea educației în spiritul frumosului,eticii și moralei.

Ca acțiuni permanente,desfășurate şi în anii trecuți ,vă prezentăm următoarele:

1. ÎNTÂLNIRI SĂPTĂMÂNALE ALE MEMBRILOR FUNDATIEI

Prezentare de teme prestabilite;

Invitaţi: Personalităţi ale vieţii culturale, ştiinţifice, spirituale din judeţul Buzău dar şi din alte judeţe;

Participanţi: intrare liberă;

Promovare: afişe pentru prezentarea evenimentului; promovarea în media locală şi în reţelele on-line;

Activitatea presupune cheltuieli,ocazionate de transport, cazare, masă, invitaţi, tipărituri, afişe, cheltuieli organizatorice

1. UNIVERSITATEA DE VARĂ

Participanţi:                                                       elevi clasele IX-XII, precum şi studenţi;

Perioada de desfăşurare:                                   Luna  august a fiecărui an,timp de zece zile;

Locul de desfăşurare:                                         Poiana Pinului;

Numărul de participanţi (Lectori invitaţi: profesori universitari, academicieni, ingineri, profesori, oameni de televiziune, producători de documentare ştiinţifice,elevi şi studenţi),aproximativ 70

Cheltuieli ocazionate de eveniment:                                                  90 lei/pers/zi.

• Tabăra de creaţie Origini Art (Evenimentul se adresează artiştilor plastici profesionişti aflaţi la debut de carieră)

Perioada de desfăşurare:                august;

Locul de desfăşurare:                      Poiana Pinului;

Numărul de participanţi:                   7-10 persoane,artişti plastici profesionişti,aflaţi la început de carieră;

Cheltuieli:                                                                                                       15.000 lei.

1. CONGRESUL CIVILIZAŢIEI TRACO – GETO – DACICE

Perioada de desfăşurare:                                   Prima decadă a lunii  iulie a anului,timp de patru zile;

Locul de desfăşurare:                                         Buzău;

Numărul de participanţi: după experienţa anilor 2013,2015,2016 estimăm participarea a peste 150 de  persoane;

Numărul invitaţilor (personalităţi ale istoriei naţionale)-20 personalităţi

şi internaţionale:                                                      –limitat de lipsa resurselor financiare.

Necesarul estimat (calculat pt. numărul

personalităţilor marcante, dorit a fi invitate):                                                                              20.000 lei

Cheltuieli (transport, cazare, masă, excursie la obiective

turistice şi istorice din jud. Buzăupentru participanţi):                                                                50.000 lei *

Cheltuieli promovare, organizare:                                                                                             15.000 lei

1. EVENIMENT „EMINESCU”

Perioada de desfăşurare:                             iunie 2016;

Locul de desfăşurare:                                   Unul din liceele din Buzău;

Participanţi:                                     elevi şi profesori ai liceului ,oricare persoană interesată

şi membri ai Fundației „Origini Carpatice”;

Invitați: maxim trei personalităţi,filologi,specialişti ai domeniului,actori recitatori,etc

Cheltuieli pt. tipărituri, promovare:                 2500 lei;

Cheltuieli pentru transport, cazare,

masă invitați:                                               1000 lei.

1. Tipărirea unei reviste de cultură distribuită în general iubitorilor de istorie şi de cultură, cu apariție lunară, într-un tiraj de 500 de exemplare**.

Cheltuieli totale:                                           4000 lei/lună;

** Adună în paginile sale articole scrise de personalități ale vieții culturale, dar face loc și manifestării prin scris a elevilor și studenților, iubitori de tradiție, obiceiuri, port popular, a trăitorilor vieții cotidiene.

Sumele trecute în dreptul fiecărei activităţi sunt aproximative şi au ca bază experienţele acumulate în anii precedenţi.

ATENŢIE! Orice sumă donată va fi folosită doar în scopul propus de donator.Se asigură cheltuirea transparentă a fiecărui leu primit în contul fundaţiei.

FUNDAŢIA ORIGINI CARPATICE Buzău

CONT: RO66BTRLRONCRT0294040001