Dublu Vernisaj la Buzau | Cornelia-Victoria Dedu | Florica Ionescu

Iubitorii de frumos sunt asteptati miercuri, 3 august 2016, de la orele 13.00, la Galeriile de Arta „Ion Andreescu”. Doi dintre artistii de sex feminin din pictura romaneasca sunt gazduiti la Buzau. Peste 70 de lucrari create cu sensibilitatea caracteristica vor fi expuse incepand ce data de 3 august 2016 pentru incantarea buzoienilor. Operele de arta in ulei pe panza si alte tehnici sunt semnate Cornelia Victoria Dedu si Florica Ionescu.

Vernisaj Buzau: Victoria Cornelia Dedu – „Ferestre catre lumina”

Expozitia Victoriei Cornelia Dedu va fi vernisata in sala Etaj a Galeriilor de arta „Ion Andreescu”.

Pictorita a venit la Buzau cu peste 50 de lucrari realizate în tehnicile: desen, tua, acuarela, guase sau in tehnica mixta.

Nascuta in 1942 la Bucureşti, Victoria Cornelia Dedu a absolvit Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, cu profesori de de marca precum Corneliu Baba, Ion Marsic şi Vasile Grigore. Din 1967 ea a participat la numeroase expozitii de grup si simpozioane de creatie din tară si din strainatate. Pana in prezent a deschis aproape patruzeci de expozitii personale de pictura si grafica, a participat la numeroase simpozioane de creaţie din tara si din strainatate.

”Cornelia Victoria Dedu este una dintre cele mai active prezenţe expoziţionale ale fenomenului artistic actual. Interesată de subiectul plastic, de posibilităţile lui expresive grefate pe suportul unei scheme compoziţionale bine studiate, din care nu lipseşte desenul lizibil sub pasta solidă sau aşezată plat, aceasta nu cedează în faţa ştiinţei de a picta pentru a-şi facilita finalizarea lucrării. Cu o ucenicie solidă la clasa profesorilor Alexandru Cumpăna, Corneliu Baba, Ion Marşic, Vasile Grigore, şi cu bune referinţe critice, aceasta s-a impus de-a lungul anilor ca o artistă pentru care sunt esenţiale atât practica de atelier, cât şi pictura în faţa motivului.” Ana Amelia Dincă – Critic de arta.

Lucrarile Victoriei Cornelia Dedu se afla in colectii de stat si particulare din Romania, Franta, Germania, Austria, Elvetia, Polonia, S.U.A., Canada, Belgia, Turcia, Spania, Italia, Cehia, Slovacia, Japonia, Bulgaria.

Vernisaj Buzau: Florica Ionescu  – „Orizonturi sentimentale”

Expozitia Floricai Ionescu va fi vernisata in sala Parter a Galeriilor de arta „Ion Andreescu”.

Pictorita a venit la Buzau cu 20 de lucrari realizate, majoritatea in ulei pe panza.

“In acest exercitiu, practicat cu eleganta si dezinvoltura, dar fatalmente repetabil la infinit, artista transmite privitorului bucuria simpla a trairii sale in mijlocul unei ambiante de o invaluitoare intimitate domestica. Ea promoveaza obstinat imaginea unei realitati idilice si conservatoare, estompand amanuntele exotice sau sever expresive ale unui mediu auster si periferic apartinand unei lumi a resemnarii si impacarii cu sine. Peisajele sale sunt de fapt o insumare de stari emotionale, cu un pronuntat caracter animist. Poarta ograzii, strada desfundata din marginea satului, pridvorul bisericii privit din fereastra propriei odai, dudul din fata casei devin, in viziunea sensibila a artistei, personaje ale unei lumi omogene si suficiente siesi in ingenuitatea ei” Corneliu Antim.

Dublu vernisaj la Buzau – Curator: prof. dr. Valeriu Susnea

Vernisajul dublu va incepe miercuri, 3 august 2016, de la orele 13.00, la Galeriile de Arta „Ion Andreescu” iar curatorul expozitiei va fi presedintele Uniunii Artistilor Plastici din Buzau, prof. dr. Valeriu Susnea. Cele peste 70 de lucrari vor putea fi admirate in municipiul Buzau timp de o luna.