Expoziție “Pictură” Ilie Boca la Galeriile de Arta in Buzau

Ilie Boca Vernisaj Pictura buzau

Pe 22 iunie 2016, la Galeriile de artă Ion Andreescu din Buzău are loc deschiderea oficială a expoziției personale a lui Ilie Boca, începând cu ora 14:00. În deschidere va vorbi Valeriu Șușnea,  Preşedintele Uniuni Artiştilor Plastici – filiala Buzău.

ilie_boca_imaginePictorul Ilie Boca (foto) este originar din Bucovina, absolvent strălucit al clasei lui Ciucurencu, recunoscut maestru al artelor plastice românești.  Demn de notorietatea câștigată, Ilie Boca va aduce opere fascinante pentru publicul buzoian. Fiind un pictor “de o inepuizabilă forță creatoare, neobosit” Ilie Boca este unul dintre acei artiști români care au reușit să marcheze semnificativ traseul picturii noastre contemporane. Pendulând, de-a lungul vieții, între pictura figurativã și cea abstractă. Potrivit HotNews – Ilie Boca s-a dovedit atât un reprezentant de seamă al peisajului, cât și un fin interpret al lucrurilor nevăzute, imperceptibile, paralele realitãții imediate, lucruri pe care a încercat, mereu, să le aducă pe pânză.

Fără să fie epic, descriptiv ori profund iconic, Ilie Boca reușește sã balanseze accesibilul și cripticul, astfel încât pictura lui să fie o invitație la contemplare și nu o barieră.

Vă invităm, cu drag, la vernisajul unei expoziții fundamentale pentru artistul consacrat Ilie Boca, miercuri, 22 iunie 2016, de la orele 14.00.

Expoziția este susținută atât de Galeriile de Artă Ion Andreescu Buzău cât și de Fundația Origini Carpatice Buzău.

Expoziția va fi deschisã publicului în intervalul 22 iunie – 22 iulie 2016, în fiecare zi de luni pânã vineri în intervalul orar 11:00 – 19:00, iar sâmbãta în intervalul 11:00 – 17:00, pe Bld. N. Bălcescu, nr. 37, mun. Buzău.