Originile sfinte ale poporului nostru român

identitatea-romanilor-dacia-origini-carpatice

Originile sfinte ale poporului nostru român

A ne cunoaşte originea, identitatea naţională şi spirituală a fiecăruia dintre noi este o poruncă dumnezeiască. Fiecare popor îşi are un început binecuvântat de bunul Dumnezeu, potrivit relatărilor din Sfânta Scriptură. Vechimea neamului nostru românesc se pierde în negura istoriei universale.

Apariţia acestei asociaţii culturale „ORIGINI” la Buzău, cât şi a acestei publicaţii lunare este binevenită; o salutăm şi o binecuvântăm să facă roade însutite pe tărâmul cultural şi spiritual.

Nimic nu este întâmplător în acest Univers, cu atât mai mult să faci parte dintr-un anume popor şi să trăieşti pe un anume teritoriu. Denumirea veche dată ţării noastre de „DACIA” vrea să ne arate că noi, românii, am fost „de aici” dintotdeauna şi că acest pământ este moştenire divină pe care nu-l putem înstrăina. Dacă ni l-a dat Dumnezeu, este bine să-l păstrăm cu mare sfinţenie şi să ne cunoaştem adevărata istorie a neamului nostru străbun.

Autor: pr. prof. dr. Mihail Milea